Du har precis parkerat din bil på ICA en varm och solig sommardag och tänker handla, kan du lämna kvar hunden i bilen en kort stund?

    ?
    Ja, jag kan alltid lämna hund i bilen.
    Ja, men endast en kort stund.

Frågans rätta svarsalternativ visas inte då detta är en av alla våra premiumfrågor.

Förklaring

Lämna aldrig husdjur i bilen, inte ens för en kort stund. Det kan bli mycket varmt i bilen på kort tid. Är det ca 22 grader ute så kan det bli ca 85 grader i bilen. Att lämna sitt husdjur i en bil en varm dag är farligt för djuret – även om det bara lämnas där en kort stund. Det är också ett brott mot lagen om djurplågeri, och därför straffbart med fängelse.

Undantag om du har en bil med "Hundläge" eller "Dog mode" som Tesla kallar sin.

Dog Mode är en funktion som finns i vissa Tesla-bilar som gör det möjligt för föraren att hålla bilens interiör varm eller kall för att hålla hundar eller andra husdjur bekväma när föraren är borta från bilen. Funktionen kan aktiveras genom att trycka på kontrollpanelen i bilen eller via Teslas mobilapp. När Dog Mode är aktiverat, visas en skärm på bilens infotainmentsystem som visar att bilen är i dog mode med en temperaturinställning och en meddelande som säger att det inte är lämpligt att lämna husdjur i bilen utan uppsikt.